,,,

Banka Kredi Notu bilgileri öğrenme

Banka Kredi Notu Öğrenme, Kredi Puanı Sorgulama,Kredi Kayıt Bürosu tarafından sulunal hizmetle sadece bankalara söylediği kredi notunuzu sorgulayabiliyorsunuz. Notunuzu öğrenebilmek için kredi kayıt bürosu web sitesine üye olmanız ve risk raporunuzu talep etmeniz yeterli oluyor. Üyelik için nüfus cüzdanınız ve bir kredi kartı veya banka kartı girmeniz gerekiyor. Kredi notu sorgulama için üyelik işlemlerinin ardından rapor ücreti 2,30 TL’yi kredi kartınızla ödeyebilirsiniz. Ödeme işleminden sonra kredi notunuzu da içeren risk raporunuz bilgisayarınızda karşınıza çıkıyor.


Kredi Notu sorgulama sayfası için tıklayınız.

Banka Kredi Notu Öğrenme

Banka kredi notunuzu öğrenmek için öncelikle kredi kayıt bürosu internet sitesinden sisteme üye olmanız gerekiyor. Sisteme kayıt olurken sizden nufus cüzdanı, TC kimlik no v.b bilgiler ile bankara kartı veya kredi kartı bilgileriniz isteniyor. Üyelik adımlarını tamamladıktan sonra TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak Kredi Noru sorgulama yapabilirsiniz. Yukarı da verilen bağlantıdan üyelik sayfasına erişebilirsiniz.

Kredi Kayıt Bürosu Hizmetleri

KKB A.Ş., üyelerine hizmetleri ile ilgili her türlü eğitim ve teknik bilgi aktarım desteğini vermektedir.
Üye bilgilerinin KRS Veritabanı’na aktarımı aşamasında teknik bilgi aktarımı,
Üye bilgilerinin kalitesinin belirlenmesine yönelik rapor sunumu,
Üye’nin KRS’ye ulaşım amacıyla oluşturacağı teknik altyapı çalışmalarında KKB bilgi ve deneyimlerinin sunulması,
Üye’nin kredi değerlendirme iş akışının hangi adımında KRS sorgulama işlemini devreye sokması gerektiğine yönelik karar aşamasında KKB deneyimlerinin sunulması,
Üye’nin KRS’den edindiği bilgileri yorumlamak üzere geliştireceği programlarda KKB deneyimlerinin sunulması,
Müşteri itirazlarının değerlendirilmesi ve hatalı bilgilerin düzeltilmesine yönelik hizmetler sunulması.

Banka Kredi Notu Nedir?

Bireysel kredi almak isteyenler için ilk bakılan bireylerin kredi notudur. Bireyler için oluşturulan bu kredi notuna ‘kredi skorlaması’ (credit scoring) denir.

Kredi skoru (kredi notu), bireysel kredilerin gelişmiş olduğu finansal piyasalarda kullanılır. Kredi skoru, kişinin aldığı kredilerin,kredi kartlarının,çek ve senet gibi finansal borçlarını zamanında geri ödeme kapasitesini ve sadakatini ölçer.

Kredi notu yüksek olan bireyler düşük faiz oranlarından kredi alabilirler. Kredi notu düşük olan bireyler ise pahalı faiz oranlarından kredi alırlar ya da bankanın inisiyatifi ile kredi alamazlar.

Bireysel kredi skoru, şirketler için üretilen kredi derecelendirmesinden farklı olarak, hesaplama uzmanları tarafından değil, scorecard denilen bilgisayar programları tarafından üretilir.
Bankalar kredi başvurusunda bulunan her kesi öncelikle puanlamaya tabi tutuyor. “Kredi notu” olarak verilen bu puan, düşük çıkarsa krediniz reddediliyor, yüksek çıkarsa krediniz çıkıyor. Özellikle son dönemde bankalar kredi kabul kriterlerini sıkılaştırma yoluna gittiklerinden, kredi notlarının önemi daha da arttı!
Bireylerin risklerini, göreceli olarak belirler. Bir diğer deyişle Kredi notunun amacı, bireyleri öngörülen riskleri açısından bir sıralamaya koymaktır. Bu nedenle bir bireyin KKB Kredi Notu'nun düşük çıkması için geçmişinde mutlaka ciddi bir ödeme sorunu olması şart değildir. Örneğin geçmiş kredi ödemelerinde hiç bir gecikme bulunmayan iki kişiden birinin daha fazla sayıda ve daha eski kredi hesapları varsa, diğerinin Kredi Notu göreceli olarak daha düşük çıkacaktır. Bunun sebebi, borcuna olan sadakatine ilişkin diğer kişiye göre daha az bilgi bulunmasıdır. Ancak bir kredi kararını olumlu ya da olumsuz vermek için çizginin nerede çekileceği ve kredi notuna ek olarak başka hangi kriterlerin dikkate alınacağı, tamamen kredi veren üye kuruluşun insiyatifindedir.

Risk Raporunun olumlu ve/veya olumsuz bilgiler ile tüm içeriğinin tek bir puanda gösterimidir. Gösterge yeşile ne kadar yakın ise kişinin geçmiş kredi sicili o kadar olumlu olarak değerlendirilir. İbre kırmızıya yaklaştıkça olumsuz anlamı taşımaktadır.
Kredi Notu Sorgulama Ekranı Kurumsal Üyelik Şartları
Sisteme üye olabilecek kurumlar:
Bankalar,
Finansal kiralama, faktoring, forfaiting şirketleri,
Finans kurumları,
Tüketici finansman şirketleri,
Başvuru Talebi:
Öncelikle üyelik talebine ilişkin olarak iletisim@kkb.com.tr adresine mesaj gönderilir.

Başvuru:
KKB’nin olumlu görüşüne istinaden, hangi ürünlerden yararlanmak istenildiği de belirtilerek bir başvuru dilekçesi hazırlanır ve aşağıdaki evrak eşliğinde KKB’ye gönderilir.
Başvuru dilekçesi
Güncel ve kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi örneği,
Vergi levhası,
Şirket imza sirküleri,
Faktoring derneğine üye olunduğuna dair üyelik belgesi veya aidat dekontu,
İmzalı üyelik sözleşmesi,
İmzalı ek taahhütname
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.