,,,

Tüm Bankalar Dosya Masrafi Geri Alma islemleri

 


Kimler kredi masrafını geri isteyebilir?
Bankalardan her ne ad altında olursa olsun alınan her türlü kredi kullanıcısı başvuru hakkına sahiptir. Kredi sözleşmesinde böyle bir masrafın alınacağına dair herhangi bir hüküm yoksa başvuru yapılması uygundur. Yargıtay'ın ilgili kararı gereği 10 yıl içinde kullanılmış olan krediler için başvuru yapılabilir.
Ne yapılması gerekiyor?
Kredi masrafının alınması için aşağıdaki yol haritasının takip edilmesi yeterlidir.
1. Aşama: Kredi kullanmış olduğunuz banka genel müdürlüğüne hitaben bir mektup yazarak ödediğiniz dosya masrafının iadesini talep edilmelidir. Bu mektup iadeli taahhütlü olarak yollanmalıdır. 
  İadeli taahhütlü Mektüp örneği

……………BANKASI …………….. İLİ………………….. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE
                                                                                                                           ………………..

Konu: Kredi masrafları iadesi Hk.

Bankanızın   …………….    numaralı kredi müşterisiyim. Her kredi işleminde bankanıza, anılan krediye ait kredi masrafını ödemekteyim.

Ancak , çeşitli  tüketici mahkemeleri ve Yargıtay kararlarıyla da  “Kredi masraflarının haksız şart niteliğinde  ve tüketicilerden tahsilinin haksız  olduğu sabitlenmiştir. “

Bu çerçevede ve yukarıdaki gerekçeler doğrultusunda;

1- On yılla sınırlı olmak üzere şimdiye kadar bankanıza yaptığım tüm kredi masrafları ödentilerinin on yıl geriye dönük olarak ve dökümünü içeren bir listenin tarafıma verilmesini,
2- On yıl geriye dönük olarak benden kesilen kredi masrafı ücretlerinin toplam miktarının yasal faizi ile birlikte defaten tarafıma iadesini,
Aksi taktirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara baş vuracağımı bildiririm
 Saygılarımla,
                                                                              . . ./  …/2014 

                                                                                            İMZA
                                                                                                                                                                                                   
Adı, Soyadı
ADRES :                                                                                                              
Bankanın kredi dosya masrafını iade etmesi durumunda sorun kalmayacaktır. Ancak bankanın iadeyi gerçekleştirmemesi durumunda ikinci aşamaya geçilmelidir.
2. Aşama: Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine
a- Dosya masrafı miktarı 1.161,67.-TL'nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. Dilekçe örneği için tıklayınız.
b- Dosya masrafı 1.161,67.-TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.

Finansbank Tasıt Kredi Hesaplama ve Faiz Oranlari

Finansbank Tasıt Kredi Hesaplama,Finansbank Tasıt Kredi Hesaplama ve Faiz Oranları,Finansbank Tasıt Kredi Hesaplama,Taşıt Kredisi Seçenekleri,Taşıt Kredisi Faiz Oranları,Taşıt Kredisi Faiz Hesaplama..Gerekli Belgeler,Finansbank Tasıt Kredisine Nasıl Başvurabilirsiniz?

Bedelli Askerlik Kredisi Veren Bankalar

Ülkemizde son aylarda çok yoğun toplumsal beklenti olan bedelli askerlik 1 aralık 2010 tarihin başbakan tarafından açıklanmıştır. 1 Ocak itibari ile 28 yaşından gün alanların başvuracağı bedelli askerlik için 18.000 TL ücret bedel ödenmesi kararlaştırılmıştır. Bedelin ödenmesi konusunda taksit yapmak yerine tek seferde ödenmesi fikri ağır bastığı için on binlerce insan farklı alternatifler arayışındadır.
Ülkemizde ki tüm özel, kamu ve katılım bankaları bedelli askerlik kredisi için çalışmaları yapmış olup 6, 12, 18, 24 ve 36 aya kadar bedelli askerlik kredisi vereceklerdir.
2011 yılında çıkarılan bedelli askerlik yasası ile belirlenen 30.00 TL için tüm bankalar aynı şekilde kredi vermiş ve bedelliden faydalanmak isteyenleri finanse etmişlerdir. Bedelli askerlik kredisi için öngörülen vade sürelerine göre % 1 – 1,1 oranında faiz miktarları uygulanacaktır.  Bedelli askerlik kredisine başvurmak için maaş aldığınıza bankaya sadece kimlik belgeniz ile gitmeniz yeterlidir. Ancak farklı bir bankadan bedelli kredi almak istiyorsanız, maaş bordrosu, ikametgâh adresi ve TC kimlik belgeniz ile başvurmanız yeterli olacaktır.
Bedelli askerlik kredisi verecek olan Asya Bank, Anadolu Finans Bank ve Kuveyt Türk gibi katılım bankaları nakit finans vermek yerine, bedelli ücreti olan 18.000 TL’ yi sizlerin adına yatıracak ve üzerine kar payı ilave ederek sizlerden tahsil edeceklerdir. Bu şekilde İslami kesime uygun bedelli askerlik kredisi sağlanmış olacaktır.
Bedelli askerlik kredisi verecek olan Halk Bank Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi kamu bankaları, gelirinize göre uygulayacağı faiz oranlarında vade sayısını da dikkate alarak % 1,03 -%1,09 arasında kredi vereceklerini açıklamıştır.
Özel teşebbüs olan Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, İng Bank, Deniz Bank gibi bankalar bedelli askerlik kredisi çalışmalarını son dönemlerde artırarak 36 aya kadar vade sayısı ve % 1,10 civarında faiz miktarı belirleyerek bedelli askerlikten faydalanmak isteyen kişilere 18.00 TL nakit finanse edeceklerdir. Bedelli askerlik kredisi başvuruları sonrası 18.000 TL ücreti kredi çektiğiniz bankadan alıp Ziraat Bankasına elden teslim etmeniz ve dekonta bedelli askerli ücreti yazdırmanız gerekecektir.

DenizBank Bedelli Askerlik Kredisi 


Bedelli askerlik kredisi veren bankalara bakıldığı zaman Garanti BankasıBedelli Askerlik Kredisi , Bankpozitif Bedelli Askerlik Kredisi, Şekerbank , Halkbank Bedelli Askerlik Kredisi, Fibabank Bedelli Askerlik Kredisi, TEB Bedelli Askerlik Kredisi ve Denizbank’tır 

Konut Kredisi Veren Bankalar

Türkiye Genelinde Bazı Bankalar Konut Kredisi Verme Konusunda Bir Adım Önde Gitmeye başladı.Aşağıda Bu bankalardan Bazılarını yazmayı uygun buldum...

Konut Kredisi Veren Bankalar
  1. Akbank Konut Kredisi
  2. DenizBank Konut Kredisi
  3. Finansbank Konut Kredisi
  4. Garanti Bankası Konut Kredisi
  5. Halkbank Konut Kredisi
  6. İş Bankası Konut Kredisi
  7. Kuveyt Türk Konut Finansmanı
  8. Odeabank Konut Kredisi
  9. Vakıfbank Konut Kredisi
  10. Yapı Kredi Konut Kredisi
  11. Ziraat Bankası Konut Kredisi


    Tasit Kredisi Veren Bankalar


    Taşıt Kredisi Veren Bankalar
    Taşıt Kredisi Veren Bankalar,Hangi Bankalar Taşıt Kredisi Veriyor,En uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar Aşağıda verdik Bu verdiğimiz Bankalar En Uygun Taşıt Kredisi Verdiklerini Söylemekteler..


    Yapı Kredi Tasit Kredisi

    Yapı Kredi Taşıt Kredisi Başvur,Yapı Kredi Taşıt Kredisi nasıl alınır,Yapı Kredi Taşıt Kredisi için gerekli belgeler,Yapı Kredi Taşıt Kredisine Nasıl Başvurabilirim?Yapı Kredi Taşıt Kredisi
    Taksitlerimi Nasıl Hesaplayabilirim?


    Yapı Kredi Tasit Kredisi

    English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
    .