,,,

Bankalar ile 2015 Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) 2. taksit ödemeleri ne zaman?

2015 Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) 2. taksit ödemeleri ne zaman?

Motorlu taşıtlar vergisi 2015 yılı 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar yapılacak? 2015 yılının ilk taksiti 2 Şubat'ta sona ermişti. Motorlu taşıtlar vergisi sorgulama ve hesaplamasını haberimizden yapabilirsiniz. İşte MTV hesaplama ve ödeme işlemleri....

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2015 yılı ilk taksit 2 Şubat'ta sona ermişti. Şubat ve Temmuz aylarında yapılan MTV ödemelerinde 2. taksit ödemeleri başlıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2015 yılı 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlayacak 31 Temmuz Cuma günü sona erecek.
 
Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi;
 
*İnternet Bankacılığı
*Vergi Daireleri
*Banka Şubeleri
*Gelirler İdaresi Başkanlığı Web Sitesi aracılığı ile yapabilirsiniz.

Bonus Sıkça Sorulan Sorular

Kredi kartı başvurusunda kimler bulunabilir?
18 yaşını aşmış ve düzenli gelir sahibi herkes kredi kartına garantör gerekmeksizin başvurabilir. Gelir sahibi olmayan ve yabancı uyruklular nakit bloke karşılığında başvurmaları gerekmektedir.
Kredi kartı başvurusu için hangi belgeler gereklidir ?
Kart başvuru formunu doldurmanızın yanı sıra, nüfus cüzdanınızın, sürücü belgenizin, veya pasaportunuzun aslı ve bir fotokopisi başvuru için yeterlidir.
Kredi kart başvurusunu nereden yapabilirim?
Eksiksiz doldurulmuş bir Kredi kartı başvuru formunuzu nüfus cüzdanınızın veya sürücü belgenizin aslını gösterip kimlik belgesinin fotokopisi ile birlikte program ortaklarına, herhangi bir Garanti Bankası şubesine teslim etmeniz yeterlidir. Online kart başvurusu yapmak için tıklayın.
Kredi kartı başvuru değerlendirme süresi ne kadardır?
Eksiksiz olarak doldurduğunuz, sözleşme bölümünü imzaladığınız ve ekinde gerekli belgelerle birlikte Garanti Bankası şubelerine ya da satış temsilcilerinden birine bıraktığınız kredi kartı başvurunuz, en fazla 30 gün içinde değerlendirilir.
Başvurumun sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Kartınız güvenliğiniz nedeni ile kullanıma kapalı gönderilir. Kartınızı teslim aldığınıza dair bilgi kuryeden tarafımıza iletildiğinde kartınız otomatik olarak kullanıma açılır. Kartınızı hemen kullanıma açmak için ise kartınız size ulaştığında şifre almanız gerekmektedir. Şifrenizi Garanti internet Şubesinden, Başvurunuzun sonucunu 444 0 333 numaralı Alo Garanti hattımızdan "Kredi kartı başvuru sonucu" diyerek alabilirsiniz. Belirlenen şifreniz ilk alışveriş işleminde kartınıza yüklenecektir.
Yabancı uyrukluların kredi kartına başvurması için hangi belgeler gerekir?
Yabancı uyruklular kimlik fotokopisi, oturma izni ve çalışma izninin bir fotokopisinin yanı sıra nakit bloke ile başvurabilirler.
Adreste bulunamadığım için kartım bana ulaşmazsa ne yapmalıyım?
Kurye tarafından size ulaştırılamayan kartınız bankamıza iade edilir. İade olan kartınızın tekrar gönderilmesini istiyorsanız 444 0 333 Alo Garanti'yi arayarak bu talebinizi iletebilirsiniz. Kredi kartınız sözleşmesiz ise ev adresinizde soyadı sizinle aynı olan birine teslim edilebilir. İş adresinizde ise müdür, müdür yardımcısı gibi üstlerinize teslim olabilir. Sözleşmeli kartların teslimatı ise sadece kart sahibine yapılmaktadır.
Kredi kartının vadesi dolduğunda tekrar başvuru yapılması gerekiyor mu?
Kredi kartınızın vadesi dolmadan 1 ay önce yeni kartınız basılarak en geç vade bitiminden 2 - 3 hafta önce elinizde olacak şekilde kuryeye verilmektedir. Kartınızın vadesinin dolmasına 1 hafta kala hala yeni kartınız tarafınıza ulaşmazsa 444 0 333 Alo Garanti'yi arayarak yenilenmesi talimatını verebilrsiniz.
Bonus Plus Card'ın özellikleri nelerdir?
Bonus Plus Card'la Bonus program ortakları dışında yapacağınız yurtiçi ve yurtdışı alışverişlerinizde daha fazla bonus kazanırsınız. Bonus program ortaklarında yapacağınız taksitli veya tek ödemeli alışverişlerinizde ekstra bonus kazanmaya devam edersiniz. Bonus program ortaklarından bedava alışveriş yaparken de ekstra bonus kazanırsınız.
Bonus Plus Card özel hizmetleri nelerdir?
Seyahat Aksaklıkları Sigortası ile seyahat ve bagaj gecikmelerinizde seyahatiniz boyunca güvendesiniz.
Kurye kartımı adresimde bana ulaştıramadığından not bırakmış. Nottaki referans numarası ile kartımın nerde olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Aktif kurye tarafından bırakılan not için www.aktif.com adresinden not üzerinde belirtilen referans numarasını girerek görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Kurye net için 444 93 93 nolu, Aktif kurye için 444 0 327 nolu telefondan referans no ile bilgi alabilir, kuryenin kartınızı randevulu teslimini sağlayabilirsiniz.
Kuryeden iletilen referans numarasına ait kartım bana teslim edilemediğinden bankaya iade olmuş, kartımı tekrar nasıl alabilirim?
444 0 333 Alo Garanti'yi arayarak yeni bir adrese veya mevcut adresinize kartınızın tekrar gönderilmesini talep edebilirsiniz.
Kartımı teslim aldığımda kullanıma ne zaman açılacak?
Kartınız güvenliğiniz nedeni ile kullanıma kapalı gönderilir. Kartınızı teslim aldığınıza dair bilgi kuryeden tarafımıza iletildiğinde kartınız otomatik olarak kullanıma açılır. Kartınızı hemen kullanıma açmak için ise kartınız size ulaştığında şifre almanız gerekmektedir. Şifrenizi Şifrenizi Garanti İnternet Şubesinden, 444 0 333 Alo Garanti'den "Kart şifresi almak istiyorum" diyerek alablirsiniz. Belirlenen şifreniz ilk alışveriş işleminde kartınıza yüklenecektir.
Kredi kartlarımın limitini arttırmak istiyorum. Nasıl başvurabilirim?
Bankamızda kayıtlı cep telefonu numaranızdan, ARTIR, İSTENİLEN LİMİT, KART SON 6 HANE, AYLIK NET GELİR bilgisini aralarında birer boşluk bırakarak 3340'a, yurt dışından talepte bulunmak için 3340 yerine 0532 752 33 40'a SMS gönderebilirsiniz. (Örnek: ARTIR 2000 353010 5000)
Limit artış talebinizi limitini arttırmak istediğiniz asıl kart ile Paramatik'lerden "LİMİT İŞLEMLERİ" adımından yapabilir ve aynı adımdan periyodik limit artışı onayı da verebilirsiniz veya size en yakın Garanti Bankası şubelerinden yapabilirsiniz.
Limit artış talebiniz, taleplerin geliş sırasına göre en kısa süre içerisinde değerlendirilmektedir. Her iki seçenek için de limit artış talebinizin sonucunu ekstrenizden takip edebilir veya 444 0 333 Alo Garanti'den öğrenebilirsiniz.

Nakit İhtiyaçlarınıza Bonus'tan "Taksitli Para"!

Nakit İhtiyaçlarınıza Anında  Bonus'tan "Taksitli Para"!Acil paraya mı ihtiyacınız var? Sakın ihtiyaçlarınızı ertelemeyin...
Taksitli Para ile:
  • Hiçbir formalite ile uğraşmadan anında ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Uygun faiz oranı ve taksit fırsatıyla geri ödemesini kolayca yapabilirsiniz.
  • Aylık taksit tutarlarını hesap özetinizden rahatlıkla takip edebilirsiniz.
  • Taksitli para’ya başvurmak çok kolay! İnternet şubesinde, kredi kartları adımının altından dilediğiniz zaman Taksitli Para’ya başvurabilirsiniz. Ayrıca ATM’den, 444 0 333 Alo Garanti’den ya da size en yakın Garanti şubesinden de başvurabilirsiniz.

    Taksitli Para Tutarı
    Taksit Seçeneği
    Aylık Faiz Oranı
    Yıllık Toplam Maliyet Oranı
    Ücret
    400 TL - 10.000 TL
    3-4-5-6-7-8-9
    1,99%
    %28,66
    0 TL
    Fiyatlara KKDF ve BSMV dahil değildir

  • Taksitli Para tutarları 400 TL ile 10.000 TL aralığındadır.
  • Taksitli Para Kullanılabilir kart limitinin en fazla %80'i kadar kullanılabilir.
  • Uygulanan faiz oranı %1.99'dur (KKDF+BSMV hariçtir)
  • Aylık taksit tutarlarına vergi (BSMV) ve fon (KKDF) dahildir.
  • Taksitli Para işlemlerinden Bonus kazanılamamaktadır.
  • Onaylanan Taksitli Para tutarı Garanti Bankası vadesiz TL hesabınıza aktarılacaktır. Hesabınız olmaması durumunda kredi kartınızın bağlı olduğu şubede otomatik vadesiz bir hesap açılarak Taksitli Para bu hesaba aktarılacaktır.
  • Kartı 2 aydan kısa süredir açık olan müşterilerin Taksitli Para talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Taksitli Para başvurusunu sadece asıl kartlar yapabilir. Ek kartlar Taksitli Para'dan yararlanamazlar.
  • Taksitli Para’nın ilk taksiti, Taksitli Para onaylandıktan sonra kesilecek olan ilk ekstrenizi yansıtılacaktır. Taksitli Para taksit tutarları ödeme planında belirtilen tarihte hesap özetine yansıtılır. Değişen hesap kesim tarihlerine göre taksit tarihleri değişmez. 2 taksit tutarı aynı ekstre dönemine yansımaz.
  • Taksitli Para taksitlerini hesap özetinizden "TAKSİTLİ PARA" işlem açıklaması ile takip edebilirsiniz.
  • Onaylanan Taksitli Para, hesaba geçtikten sonra, paranızı ATM'lerden Paracard'ınız ile veya size en yakın şubemize giderek çekebilirsiniz.
  • Aylık taksit tutarınız ekstreye yansıtılacak olup, ekstre borcunun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanacaktır. Kalan hesap bakiyesine, Minimum Ödeme tutarı ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz, Minimum Ödeme tutarının altında ödeme yapılması durumunda ise Minimum Ödeme tutarının ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin Minimum Ödeme tutarını aşan kısmı için akdi faiz uygulanacaktır.
  • Taksitli Para talebi onayladıktan ve onaylanan tutar hesaba geçtikten sonra iptal işlemi yapılamaz. Sadece erken kapama işlemi yapılabilir.
  • Erken Kapama yapıldığında vadesi geçen taksitler için uygulanan faiz geri ödenmez. İleri vadede gelecek taksitler için ise faiz yansıtılmamaktadır. Sadece dönem içinde bekleyen taksit için KKDF ve BSMV hariç %1,99 erken kapama faizi yansıtılır.
  • Onaylanan Taksitli Para ödeme planı email adresi olan müşterilere email ile gönderilecektir.

Bonus’la Vergi Ödemelerinizi Oturduğunuz Yerden Yapın!

Vergi Ödemelerinizi Bonus’la, Oturduğunuz 
Yerden Yapın!
Vergi takvimi ödeme gününü gösterdiğinde vergi dairesinde sıra beklemenize gerek yok. Vergi borcu ödemelerinizi Bonus kredi kartınızla Garanti İnternet Şubesinden kolayca yapabilirsiniz.

Vergi borcu ödemesi işlemlerinizde Bonus'un sunduğu taksitli ödeme imkanlarından yararlanabilir, işleminizi Garanti İnternet Şubesinde hızlıca tamamlayabilirsiniz.

Online vergi ödeme işleminizi Bireysel İnternet Şubesi, Ödemeler menüsünde yer alan Devlet/Vergi adımından yapabilir, şirketinize ait vergi ödemelerini yapmak için ise Kurumsal İnternet Şubesi Ödemeler menüsünden Vergi adımını seçebilirsiniz.

Motorlu taşıt vergisi ve emlak vergisine ait ödeme tarihlerine ilişkin detayları aşağıda görebilirsiniz.

Vergi Takvimi:
MTV Ödeme Takvimi


2014
1.Dönem
01.01.2014 - 31.01.2014

2.Dönem
01.07.2014 - 31.07.2014
Emlak Vergisi Ödeme Takvimi


2014
1.Dönem
01.03.2014 – 31.05.2014

2.Dönem
01.11.2014 – 01.12.2014

İnternet şubesinden Bonus Card'ı kullanarak hangi vergileri ödeyebilirim?
İnternet şubesini kullanarak, Bonus Card'ınızla emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, çevre temizlik vergisi gibi birçok vergiyi ödemesi yapabilirsiniz.
İnternet şubesinde kredi kartıyla yapılan MTV haricindeki diğer ödemelerden alınan 100 TL'ye kadar 1 TL, 100 TL üzerine ise %1,5'luk bir komisyon ücreti alınacaktır.

İnternetten vergi ödemenin avantajları nelerdir?
Vergi ödemenizi internetten yaparak hem zamandan hem de vergi dairesi için harcayacağınız ulaşım ve diğer masraflardan tasarruf edersiniz. Aynı zamanda, verginizi Bonus'un özel taksit kampanyalarıyla ödeyebilirsiniz.

Emlak Vergisi Ödemeleri Bonus’la Çok Kolay!

Emlak Vergisi Ödemeleri Bonus’la Çok Kolay!
Emlak vergisi kanunu gereği arazi, arsa ve bina sahiplerinin emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemesi gereken emlak vergisi ödemeleri Bonus'la çok kolay.

Emlak vergisi ödemesi işleminizde Bonus'un taksitli ödeme seçeneklerinden yararlanabilir, ödemenizi Garanti İnternet Şubesini kullanarak hızlıca yapabilirsiniz.İnternetten emlak vergisi ödeme işleminizi Bireysel İnternet Şubesi Ödemeler menüsünde yer alan Devlet/Vergi adımından gerçekleştirebilir, ödemenizi Bonus'a özel fırsatlarla tamamlamanın keyfini yaşayabilirsiniz.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.