,,,

EFT nedir ,Havale Nedir? Aralarındaki Farklar Nelerdir?

http://krdihesaplama.blogspot.com/2015/09/eft-ve-havale-nedir-aralarndaki-farklar.html
EFT ve Havale Nedir? Aralarındaki Farklar Nelerdir?
Bilgisayar Teknoleji Sisteminin hayatımıza çok hızla girmesiyle Banka Şubeleri yerine Evde İnternet Bankacılığı hızla yer Almakta Bir çok kimse Evinde Çayını yudumlayarak Bir yerden Bir yere Bir tuşla EFT ve Havale işlemi yapabiliyor..

Günümüzde internet bankacılığı ve telefon bankacılığı gişelerin geri planda kalmasına neden olmaktadır. Teknolojinin de ilerlemesi ile herkes oturduğu yerden bilgisayar başından ödemelerini ve para transferlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. Bilgilerinizi doğru girdiğiniz takdirde kısa bir sürede paranız hesabınızda ya da yatırmak istediğiniz hesapta yerini almaktadır. Bu işlemleri EFT ve havale yolu ile yapmak çok kolay peki nasıl mı?

EFT Nedir?
Elektronik fon transferi adı altında anılan EFT işlemi,kurumlar ve bireyler arası para alış verişini internet üzerinden gerçekleştirmenizi sağlamaktadır. EFT işlemini bankalardan da gerçekleştirebilirsiniz ancak internet üzerinden yapacağınız işlemler daha kolay ve zahmetsiz. Bu aşamada 4 unsur bulunmaktadır: Gönderen,banka,alıcının bankası ve alıcı. Bu bilgileri girdiğiniz andan itibaren paranız işleme alınıyor ve banka tarafından onay süreci başlıyor. İlk olarak yatırdığınız miktar ve hesabınızın yeterliliği kontrol ediliyor eğer herhangi bir sorun yoksa onay veriliyor. Hesabınızda EFT ücreti muhakkak düşülüyor ancak bu bankaların belirlediği kendi ücretlendirme sistemleridir bazı bankalarda 1 lira olurken bazı bankalarda 3 lira olabilir. Resmi tatiller dışında hafta içi her gün 8.00-17.00 saatleri arasında işlemi gerçekleştirebilirsiniz bu saatle dışında online yapılan işlemler ertesi güne aktarılıyor. EFT işlemlerinin ayrıcalığı başka bir hesaba ya da başka bir bankaya para aktarmanızı sağlar.

Havale Nedir?
Havale işlemleri genel olarak hesaplar arası para gönderme işlemi olarak bilinir. EFT’de olduğu gibi farklı bir bankaya havale işlemi gerçekleştiremezsiniz.Havale işlemleri mektup, bilgisayar, banka yolu ile gerçekleştirilebilir. Havale işleminin gerçekleşmesi için hesap sahibinin onayı gereklidir bu onay bankaya ulaştığı andan itibaren işlem başlar. Havale tutarı bankadan bankaya göre farklılık göstermektedir. EFT’de olduğu gibi bu işlem çok kolay değildir sizden istenilen bilgiler daha fazla ve daha zaman alıcı işlemlerdir.

EFT ve Havale Arasındaki Farklar Nelerdir?

İnternet Bankacılığı kullanan bireysel müşterilerin en çok kafalarını karıştıran hesabımdan para transfer işlenmlerin de EFT  mi yoksa Havale mi yapsam ikilisi arasındaki farkı anlatmak için Aşağıda verdiğimiz Maddeler halinde açıklanmıştır...

– EFT farklı banka hesaplarına para gönderimini sağlar ancak havale kendi hesaplarınız arasında bu      işlemi gerçekleştirebilirsiniz....
– EFT’nin onay süresi daha kısadır..
– EFT işlemi için sizden istenen bilgiler daha az ve kısadır havalede bu işlem daha uzun sürer
– EFT ücreti genellikle daha pahalıdır,havale ücreti ise daha ucuz...

Etiket Konular:
EFT, EFT Nedir, Havale, Havale Nedir, EFT nedir,EFT ne, nedir eft nedir Havale,Havale Nasıl yapılır,

Aktifbank Eft Ücretleri,Aktif Bank EFT saatleri

Aktifbank Eft Ücretleri,EFT Aktifbank Eft Ücret,Aktifbank Eft Ücretleri Öğrenme,Eft Ücretleri Aktifbank Online Aktifbank EFT Masrafları nedir..

Özel Bankacılık Sektöründe Yükselişte olan Aktifbank Müşteri memnuniyet bakımından oldukca kendinden Söz Ettirmekte..Aktif Bank kendi müşterilerinin para transferleri ile ilgili olarak farklı bir banka hesabına para yatırma işleminde EFT’yi kullandırmaktadır..

Aktifbank Eft Ücretleri

TEB EFT Ücretleri

http://krdihesaplama.blogspot.com/2015/09/teb-eft-ucretleri.html
TEB EFT ücretleri
TEB EFT ücret,EFT Masrafı TEB Nedir,İnternetten eft Teb üçreti,Banka TEB EFT ücretleri nedir,TEB EFT ücretleri kaçlira,

özel Bankacılık sektörlerinden bıri olan TEB Bank EFT üçretleri Masrafları hakkında bilgi verecek olarsak.Öncelikle EFT Bireysel müşterilerin İnternet bankacılığı Mobil bankacılık ve telefon bankacılığı ile Hesaptan başka bir hesaba para transferne denir.
1 seçenek:
Mesela Banka şubeleri üzerinden isme yapılan masraflarda ise TEB EFT ücretlerini 30 TL iel 250 TL arasında belirlemiştir. yani Kasa üzerinden yapılan EFT için banka 50 TL ile 350 TL arasında bir ücretlendirme yaparken oran olarak %0,5 olarak belirlemektedir.
2 seçenek:
TEB EFT ücretleri ilgili site oaln www.teb.com.tr internet platformu üzerinden kullanılan internet bankacılığından eft  ise 3 TL olarak belirlenmiştir. Buna karşılık olarak mobil telefon bankacılığında para transferi masrafı ise 2 TL’dir.
Para transferi için kullanılan EFT 0850 200 0 666 numaraları telefon bankacılığı üzerinden gerçekleştirildiği takdirde ise talep edilen masraf sadece 10 TL olarak belirlenmiştir. Sizlerde dilediğiniz TEB hesabınızdan kullanacağınız kanallar vasıtasıyla EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapıkredi Bank Eft Ücretliri

Yapıkredi Bank Eft Ücretleri,Yapıkredi Bank Eft ücretliri nedir,Yapıkredi Bank Eft Masrafı öğrenme,Yapıkredi Bank Masrafı eft ,Online Yapıkredi Bank Eft Ücretliri öğrenme..

Bankacılık Sektöründe Adından Sık sık Söz Ettiren Yapıkredi bankası İnternet Bankacılığı Aracılığı ile Bankalar Arası Para Transferinde EFT kullanılmaktadır..

EFT işlemlerini şubeler, internet ve telefon bankacılığı aracılığı ile gerçekleştirebilmektedirler. Yapı Kredi Bankası EFT ücretlerini müşterilerinin kullanmış olduğu hizmet kanallarına göre belirlemektedir.
Yapı Kredi Bankası EFT Ücretleri

ING Bank EFT Ücretleri

ING Bank EFT Ücreti,EFT Ücretleri nedir ING Bank,ING Bank EFT Ücret,ING Bank EFT Ücret nedir,Nedir ING Bank EFT Ücrettleri ,EFT Masrafı ING Bank...

Genel olarak ING Bank müşterileri kendi hesapları üzerinden farklı bir banka hesabına para transfer etmek istedikleri zaman İnternet bankacılığının vazgeçilmezlerinden olan EFT işleminden yararlanmaktadırlar. 

Buna Bağlı olarak vazgeçilmezler arasında olan ING Bank’ta müşterilerinin kullanmış olduğu işleme karşılık olarak ING Bank EFT ücretleri adı altında belirli bir masraf belirlemektedir. Banka tarafından belirlenen bu masraflar müşterinin para transferi için kullanmış olduğu banka kanalına göre belirlenmektedir.

Ziraat Bankası Eft Üçretleri

Türkiye de Bankacılık alanında hızlı şekilde yükselmesinde Dikkatleri üzerinde toplayan Ziraat Bankası Müşterilerine ve bireysel müşterilerine Her konuda olduğu gibi bu konuda da ayrılıcalığını göstermekte Halkbank Eft işlemi bir bankadan farklı bir bankaya para transfer etmektir. Farklı bankalar arasında yapılan bu işlemler için Ziraat Bankası eft ücretleri tahsil etmektedir Peki ala Ziraat Bankası Eft Üçretleri ne kadardır Aşağıda verdiğimiz Makalede bu soruya ayrıntılı cevap bulabilirsiniz....

Bankacılık alanında katılım bankası olarak hizmet veren kuruluşlardan biri olan Kuveyt Türk müşterilerine faizsiz kazancı önerdiği gibi birçok finansal işlemi gerçekleştirebilmeleri adına yardımcı olmaktadır. Banka müşteri Kuveyt Türk’ün kendilerine sunmuş olduğu hizmetlerden biri olan para transferlerinde EFT işlemini gerçekleştirmeleri sırasında belirli bir masraf ortaya koymaktadır. Ziraat Bankası Eft Üçretleri müşterinin para transferini gerçekleştirdiği hizmet kanalına göre değişmektedir.

Garanti Ünüversite Harc ve Fatura Ödemelerinizi Anında Yapabilirsiniz

Garanti Avea hatlı cep telefonu faturalarınızı ödeme,Vodafone hatlı cep telefonu faturalarınızı ödeme,Turkcell hatlı cep telefonu faturalarınızı ödemenin en hızlı ve kolay yolu Garanti’de!

Ödemeler adımından tüm Garanti kredi kartları ve banka kartlarıyla Avea hattınıza ait faturalarınızı ödeyebilir, hattınıza TL yükleyebilir, motorlu taşıtlar vergisi ve trafik para cezalarınızı ödeyebilirsiniz. Ayrıca Garanti kredi kartlarına özel kampanyalardan yararlanabilirsiniz..


Avea fatura ödemelerinizi Garanti’den yapın!

Avea hatlı cep telefonu faturalarınızı ödemenin en hızlı ve kolay yolu Garanti’de!
Avea fatura ödemelerinizi ister hesabınızdan ister kredi kartınızdan gerçekleştirebilirsiniz.
Üstelik, faturalarınızın ödeme tarihlerini unutuyorsanız, Garanti'ye otomatik ödeme talimatı vermeniz yeterli. İnternet Şubesi Ödemeler menüsü Faturaadımından, Paramatiklerden ya da Garanti şubelerinden Avea otomatik fatura ödeme talimatı verebilirsiniz.

Vodafone fatura ödemelerinizi Garanti’den yapın!

Vodafone hatlı cep telefonu faturalarınızı ödemenin en hızlı ve kolay yolu Garanti’de!
Vodafone fatura ödemelerinizi ister hesabınızdan ister kredi kartınızdan gerçekleştirebilirsiniz.
Üstelik, faturalarınızın ödeme tarihlerini unutuyorsanız, Garanti'ye otomatik ödeme talimatı vermeniz yeterli. İnternet Şubesi Ödemeler menüsü Faturaadımından, Paramatiklerden ya da Garanti şubelerinden Vodafone otomatik fatura ödeme talimatı verebilirsiniz.

Turkcell fatura ödemelerinizi Garanti’den yapın!

Turkcell hatlı cep telefonu faturalarınızı ödemenin en hızlı ve kolay yolu Garanti’de!
Turkcell fatura ödemelerinizi ister hesabınızdan ister kredi kartınızdan gerçekleştirebilirsiniz.
Üstelik, faturalarınızın ödeme tarihlerini unutuyorsanız, Garanti'ye otomatik ödeme talimatı vermeniz yeterli. İnternet Şubesi Ödemeler menüsü Fatura adımından, Paramatiklerden ya da Garanti şubelerinden Turkcell otomatik fatura ödeme talimatı verebilirsiniz.

Harç ödemelerinizi ister kredi kartınızdan ister hesabınızdan Garanti'yle ödeyin!
Garanti Bankası'yla anlaşmalı bir üniversitede okuyorsanız, harç ücretleriniziİnternet Şubesi Ödemeler menüsü Kurum adımından, Paramatiklerden, 444 0 333 Alo Garanti'den ya da şubelerimizden yatırabilirsiniz.
Üstelik şimdi Garanti'de harç ücretlerinizi kredi kartınızla da yatırabilirsiniz.
Henüz Garanti Bankası'nda hesabınız yoksa açtırmak için size en yakınGaranti şubesine uğramanız yeterli.

Fatura

Avea faturalarınızı Garanti kredi kartları ve banka kartlarıyla ödemek için tıklayın.

Devlet

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarınızı Garanti kredi kartları ve banka kartlarıyla ödemek için tıklayın

GSM

Avea hattınıza Garanti kredi kartları ve banka kartlarıyla TL yüklemek için tıklayın.

Akbank Eft Üçreti

Akbank Eft Üçreti,Akbank Eft Üçretleri,Akbank Eft Üçret nedir,Eft Üçreti Akbank,Banka Eft Üçreti Akbank,Akbank Eft Üçretleri....

Akbank müşteri olanlar kendi hesaplarından farklı bir banka hesabına para transferi yapabilmeleri için hafta içi bankanın belirlediği saat dilimi içerisinde EFT işlemini gerçekleştirebilmektedirler. Diğer birçok bankada olduğu gibi Akbank’ta yapılan EFT işlemlerinden belirli bir ücret talep etmektedir.


Akbank Eft Üçretleri Tablosu

EFT
Hesaptan gönderilen EFT/İleri Vadeli EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Tüm Tutarlar İçin
40.0 TL

315.0 TL
0.5%
BSMV dahildir.
Nakit gönderilen EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Tüm Tutarlar İçin
50 TL

100 TL
0.5%
BSMV Dahil.
Şubeden Başka Banka Kredi Kartına EFT (Nakit)





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Tüm Tutarlar İçin
50 TL

100 TL
0.5%
BSMV Dahil.
İsme gelen EFT'nin Kasadan Ödenmesi





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Tüm Tutarlar İçin
50 TL

100 TL
0.5%
BSMV Dahil.
Akbank Direkt İnternet EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Akbank Direkt İnternet EFT
4 TL

4 TL

BSMV dahildir.
Akbank Direkt İnternet Geç EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Akbank Direkt İnternet Bireysel'den 16:00-17:00, Akbank Direkt İnternet Kurumsal'dan 16:00-16:45 saatleri arasında yapılan işlemler için geçerlidir.
6.75 TL

6.75 TL

BSMV dahildir.
ATM Başka Banka Kredi Kartı Borç Ödeme/ ATM EFT/ Özgür Bankacılık Duvarı EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
ATM Başka Banka Kredi Kartı Borç Ödeme/ ATM EFT/ Özgür Bankacılık Duvarı EFT
6 TL

6 TL

BSMV dahildir.
Çağrı Merkezi EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Tüm Tutarlar İçin
20.0 TL

50.0 TL
0.5%
BSMV dahildir.
Çağrı Merkezi Başka Banka Kredi Kartı Borç Ödeme





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Tüm Tutarlar İçin


10.0 TL

BSMV dahildir.
Hesaptan EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Akbank Direkt Mobil EFT
3.0 TL

3.0 TL

BSMV Dahildir.
Hesaptan EFT - Akbank Direkt Kurumsal Mobil





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Hesaptan EFT - Akbank Direkt Kurumsal Mobil
4 TL

4 TL

BSMV Dahildir.
Akbank Direkt Mobil'den Geç EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Tüm Tutarlar İçin
5.0 TL

5.0 TL

AKbank Direkt İnternet Mobil' den 16:00-17:00 saatleri arasında yapılan işlemler geçerlidir.BSMV Dahildir.
Geç EFT- Akbank Direkt Kurumsal Mobil (16:00-16:45 saatleri arasında yapılan işlemler için geçerlidir.)





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Geç EFT- Akbank Direkt Kurumsal Mobil (16:00-16:45 saatleri arasında yapılan işlemler için geçerlidir.)
6.75 TL

6.75 TL

BSMV dahildir.
ATM'den Geç EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Akbank ATM'lerinden 16.00-17.00 saatleri arasında yapılan işlemler için geçerlidir.
8 TL

8 TL

BSMV Dahil.
ATM'den İleri Vadeli EFT





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
ATM'den İleri Vadeli EFT
6 TL

6 TL

BSMV Dahildir.
Kredi Kartından Talimatlı EFT İşlem Ücreti





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Kredi Kartından Talimatlı EFT İşlem Ücreti

3.80%

3.80%
BSMV Dahil
İşlem Ücreti





Masraf
Asgari Tutar
Asgari Oran
Azami Tutar
Azami Oran
Açıklama
Kredi Kartından Anlık EFT İşlem Ücreti

4.50%

4.50%
BSMV Dahil
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.