,,,

Hafta sonu ve resmi tatillerde EFT yapılabilir mi?

Hafta Sonu EFT Yapılır mı,Hafta sonları EFT olur mu, Cumartesi Pazar EFT Yapılır mı.EFT Hafta Sonu Atma,Acil Hafta Sonu Eft atsam ne olur,EFT Atmak istiyorum Ama Hafta Sonu Para Ne zaman geçer Karşı tarafa...


Genel olarak Tüm her kezi yakından ilgilendiren Tenoleji nin eve girmesiyle işi çok olan vakit kaybetmek istemeyen tüm toplumun sorunlarından biri olan hafta sonu EFT işlemi yapılabilir mi sorusuna cevap vereceğiz.

Bildiğiniz gibi EFT işlemi, bir bankadan farklı bir bankaya para transferi demektir.Örneğin Vakıfbanktan Ziraat Bankasına para gönderme, EFT işlemi ile yapılır.

EFT işlemi esnasında gerçekleşen para transferi öncelikle Merkez Bankası kontrolünden geçmekte ve Merkez Bankası tarafından işleme onay verildiği takdirde EFT işlemi gerçekleşmektedir.

Genel olarak Hafta sonu ve resmi tatillerde EFT yapılabilir mi?



Dolayısıyla, hafta sonları Merkez Bankası kapalı olduğundan EFT işlemi hafta sonları ve resmi tatil günleri yapılamaz.Normal çalışma günlerinde ise ancak mesai saatleri aralığında EFT işlemleri yapılabilir.

EFT yapılamaz demekten kasıt, paranın EFT yaptığınız gün alıcı hesabına aktarılamayacağıdır.Yoksa internet bankacılığı kanalıyla elbette ileri tarihli EFT talimatı verebilirsiniz.İleri tarihli ET talimatınız talimatın gerçekleşmesini istediğiniz gün alıcının hesabına geçer.

Yani, hafta sonları ve resmi tatillerde verilen EFT talimatları EFT talimatının verildiği günü takip eden ilk iş günü sabah saatlerinde gerçekleşir.Örneğin Cumartesi günü EFT talimatı verdiniz ise paranız Pazartesi günü sabah saatlerinde alıcının hesabına geçecektir.

Veya resmi tatil olan 1 Mayıs tarihinde saat 14:00 ‘te EFT talimatı verdiyseniz paranız 2 Mayıs günü (eğer 2 Mayıs tatile denk gelmezse) alıcının hesabına geçecektir.

Özetle; hafta sonları ve resmi tatil günleri EFT yapılmaz, EFT talimatı verilse bile işlem aynı gün gerçekleşmez, EFT talimatının verildiği günü takip eden ilk iş günü alıcı hesabına geçer.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.