,,,

Ziraat Bankası ve PTT’nin uygun fiyatlı trafik sigortası yaptığı doğru mu?

Ziraat Bankası ve PTT’nin uygun fiyatlı trafik sigortası yaptığı doğru mu?

Ziraat Bankası ve PTT, diğer sigorta şirketlerinin 659 TL fiyatla yaptığı trafik sigortasını 301 TL gibi yarı fiyatından da az bir tutara yapıyor iddiası doğru mu? Ziraat Bankası ve PTT’nin uygun fiyatlı trafik sigortası yaptığı gerçekten doğru mu? Ziraat bankası ucuz sigorta mı yapıyor?


Son günlerde sosyal medya sitesi Facebook’ta, Ziraat Bankası ve PTT’nin uygun fiyatlı zorunluk trafik sigortasıyaptığına dair bir iddia dolaşıyor. Bu iddia bir adet trafik sigortası poliçesinin fiyat kısmının göründüğü bir görselle de destekleniyor. İddiaya göre Ziraat Bankası ve PTT, diğer sigorta şirketlerinin 659 TL fiyatla yaptığı trafik sigortasını 301 TL gibi yarı fiyatından da az bir tutara yapıyor. Peki Ziraat Bankası ve PTT’nin uygun fiyatlı trafik sigortası yaptığı gerçekten doğru mu?

Öncelikle Ziraat Bankası’nın bünyesinde Ziraat Sigorta adlı bir sigorta şirketinin yer aldığını bilmenizi istiyoruz. Aynı şekilde PTT bünyesinde faaliyet gösteren PTT Sigorta adlı bir sigorta şirketi de bulunuyor. Ancak PTT Sigorta, AXA Sigorta, Mapgre, AIG, Ankara Sigorta, HDI, Groupama, Generali, Güneş Sigorta, RaySigorta gibi şirketlere aracılık yapan bir kuruluştur. Kısacası PTT Sigorta, saydığımız sigorta şirketlerinin trafik sigortası tekliflerini tek bir işlemle önümüze getirerek seçim yapmamızı kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle PTT Sigorta’nın sosyal medyada paylaşıldığı gibi diğer sigorta şirketlerinin verdiği fiyatın yarısından da az fiyatla sigorta yapması imkansızdır.
Ziraat Sigorta’ya gelince kurumun resmi sitesini incelediğimiz kadarıyla PTT gibi diğer sigorta şirketlerinin hizmetlerini değil, kendilerine özel sigorta hizmeti veriyorlar. Ancak Ziraat Sigorta resmi internet sitesinde herhangi bir il seçip trafik sigortası prim sorgulama işlemi yaptığımızda Asgari593.72 TL. Azami 841.1 TL. (ADANA-KOZAN) fiyatlarını görüyoruz. Sorguladığımız diğer birçok il ve ilçede de karşımıza 500 TL’den aşağı fiyat çıkmıyor.
Ayrıca Facebook’ta dolaşan makbuzun sahibinin yaptığı açıklamaya göre bu makbuz motosiklet sigortasına aitmiş. Yani otomobil trafik sigortası değilmiş.
Kısacası sosyal medyada dolaşan ve inandırıcılığını yalnızca 3-5 rakama bağlayan bir fotoğrafa güvenmek pek doğru değil. En doğrusu PTT Sigorta ve Ziraat Sigorta yetkililerinden yani ilk ağızdan merak edilenleri öğrenmektir. Pazartesi günü bu bilgileri sizler için öğrenip haberimizi güncelleyeceğiz.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.