,,,

Odeabank Hafta Sonları EFT Yapılabilirmi

Odeabank  Hafta Sonları EFT
Odeabank  Hafta Sonları EFT Yapılırmı,Bildiğiniz gibi bankalar gibi Odeabank  Hafta Sonları cumartesi ve pazar günleri çalışmamaktadır. Bankalar çalışmadığı gibi banka sistemleri de anlık işlemlerde kısıtlamalar yapmaktadır. 

Bu kısıtlamalar özellikle eft işlemlerinde geçerlidir. Banka hesabınızdan eft işlemi yaptığınızda belirli saatleri içerisinde muhatap banka hesabına anlık olarak geçmektedir. 

Ancak eft işleminizi hafta sonu yani cumartesi veya pazar günü yaptığınızda paranız hesabınızdan çıkmaz ve karşı bankaya ödeme yapılmaz. 


Hafta sonu eft işlemini gerçekleştirdiğinizde banka bu işlemi eft talimatı olarak algılar. Sizler internet bankacılığından işleminizi gerçekleştirdiğinizde de banka sizlere eft talimatınızın alındığını ve ilk iş günü muhatap banka hesabına aktarılacağını söyleyecektir.

Buradan anlaşıldığı gibi eft işlemini cumartesi veya pazar günü yaptığınızda paranız hesabınızdan çıkmayacaktır. Pazartesi gününün resmi tatil olmaması şartı ile eft işlemi pazartesi günü sonuçlanacaktır. Paranızda hesabınızdan pazartesi günü tahsil edilecektir.
Hafta sonu eft işlemi nasıl yapılır?
Hafta sonu eft işlemi yani eft talimatı vermeniz için bir kaç seçeneğiniz var. Öncelikle bankalar hafta sonu kapalı olacaktır. Ancak bazı bankalar cumartesi günleri de bazı şubelerini açmaktadır. Eğer böyle bir imkan varsa açık olan şubeye giderek eft talimatınızı verebilirsiniz. Bu işlemi banka şubesinden yapsanız dahi para o gün içerisinde geçmeyecektir.
Bankanın cumartesi günü açık olan şubelerini bulmak zor olduğu için hafta sonu eft talimatı vermenin en kolay yolu internet bankacılığı veya müşteri hizmetleridir. İnternet bankacılığına giriş yaptığınızda her zamanki gibi normal bir şekilde eft işleminizi gerçekleştirdiğinizde banka otomatik olarak eft talimatınızı alacaktır. Aynı işlemi müşteri hizmetlerine bağlanarak da gerçekleştirebilirsiniz.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.